Sicílčan - Puzo, Mario americký autor a filmový scenárista 15. októbra 1920 - 2. júla 1999 (Smena, 1987)
Hlavnou postavou je mladý Salvatore Giuliani, ktorý sa ocitá mimo zákona a stáva vodcom banditov. Stáva sa z neho hrdina chudobných a je na neho krátka tak vláda v Ríme ako aj samotná mafia. Všetko sa to však preplieta s postavou Michaela Corleone, počas jeho pobytu na Sicílii.