Milenec panny : 7. - Gregoryová, Philippa anglická autorka 9. januára 1954 (Slovart spol. s r.o, 2023)
Schudobnený šľachtic Robert má šťastie, lebo sa mu podarilo získať pozornosť kráľovnej Márie a tým si zabezpečil miesto pri dvore. A práve tam sa stretne so svojou osudovou láskou. Zaľúbi sa doňho kráľovnina sestra Alžbeta. Túži ho mať po svojom boku napriek tomu, že je ženatý. Ich vzťah je však tŕňom v oku ostatným a milenci čelia mnohým nástrahám. Alžbeta po Máriinej smrti zasadne na trón. A kráľovné sa predsa z lásky nevydávajú.