Všetky temné miesta : 2. - Boyne, John írsky autor 30. apríla 1971 (Slovart, spol s r.o, 2023)
Autor slávneho románu pre deti Chlapec v pásikavom pyžame tentoraz vrhá svetlo do temných zákutí dlhého života Brunovej staršej sestry. Táto kniha je však určená dospelým čitateľom. Deväťdesiatnička Gretel býva vo Winterville Court v centre Londýna. Keď sa do bytu na prízemí nasťahujú noví susedia s deväťročným Henrym, ožijú v nej najbolestnejšie spomienky nielen na brata. Gretel sa vo svojich spomienkach znovu ocitá v povojnovom Paríži či v Sydney, ale aj na „tom hroznom mieste" v Poľsku a na sklonku života sa odhodlá na čin hodný gréckej tragédie.