Opatrovateľka - Fieldingová, Joy kanadská autorka 18. marca 1945 (Ikar, a.s, 2023)
Jodi je živiteľka rodiny a špičková realitná maklérka. Jej manžel Harrison však veľmi neprispieva do rodinného rozpočtu. Kedysi mal veľké sny, ale dnes je len priemerným spisovateľom, ktorý žiarli na manželkine úspechy. Jodinmu otcovi Vicovi ťahá na osemdesiatku, no stará sa o manželku Audrey. Tej pred desiatimi rokmi diagnostikovali Parkinsonovu chorobu. Ešte vždy je vitálny, ale manželkin zhoršujúci sa stav ho unavuje. Jodi je vyčerpaná z toho, ako musí udržiavať v rovnováhe svoju kariéru, rodinu a potreby rodičov, a tak sa rozhodne prijať opatrovateľku, ktorá sa bude starať o Audrey a Vica. Po dlhšom hľadaní najme šesťdesiatničku Elyse, energickú a príťažlivú vdovu. Hoci Vic sa nápadu spočiatku bráni, veľmi rýchlo sa mu zapáči jej slnečná povaha a podmanivé správanie. Jodi sa zas teší, že našla spojenkyňu, s ktorou sa môže porozprávať a občas sa jej zdôveriť. Lenže po čase začne Elyse Jodi odstrkovať. A Audrin stav sa rapídne zhoršuje. Kto je tá žena, ktorá zrazu nosí šperky jej matky? O čo jej ide? A ako ďaleko zájde, aby to získala?