Iba desať dní - Brnková, Michaela slovenská autorka (Moderné romány, 2022)
Ona Sedela na posteli v spálni, ktorú s ním zdieľala už dva roky, a slzy máčali jej krásne pehy. Bola plná sklamania a smútku pre niečo, čo nikdy nemala. Cítila to hlboko vo svojom srdci. Jej túžba demolovala jej sny, jej nádeje, aj ju samotnú, lebo na bielej paličke svietil aj tento mesiac iba jeden prúžok. Vedela, čo bude nasledovať, a rozplakala sa ešte viac. Koľko toho ešte zvládne? Koľko je schopná uniesť? Cítila ťažobu jeho rúk, ktoré jej pripomínali, že zasa zlyhala. Až kým...