Kassandra : 3/5 - Repová, Hana slovenská autorka žijúca v Nemecku 3. mája 1980 (Vydavateľstvo Bestseller, 2022)
Kassandra si svoj život presne naplánovala a drží sa svojho predsavzatia už nikdy nikomu nedovoliť, aby jej život ovplyvnil. Darí sa jej to až do času, keď jej sestra Elaia oznámi, že ich hľadá nevlastný brat - Sebastian. Konečne má meno k osobe, ktorú v detstve nenávidela, hoci svojho brata nikdy nestretla. Napriek tomu, že teraz žijú v jednej krajine, nikdy neplánovala niečo na tom zmeniť. No osud to zariadi inak a posiela jej do cesty nielen Sebastiana, ale s ním aj muža, ktorého stretla dávno, no zabudnúť na neho jej nedovolí vlastné svedomie. Je jedno, ako dlho si bude nahovárať, že k nemu už nič necíti, srdce jej bude naďalej protirečiť. No ani Jakob nikdy nezabudol a jediný pohľad na Kassandru prinavráti všetky bolestivé spomienky. Občas naše životy dokáže zmeniť aj banálna vec. Niekedy napríklad biely kufor.