Komnata ozvien - Boyne, John írsky autor 30. apríla 1971; Havrila, Otto 1963- (Bratislava Slovart, spol. s r.o., 2022)
Najnovší román skvelého Johna Boynea je neuveriteľne vtipná satira na dnešnú spoločnosť v područí sociálnych sietí, keď jediný príspevok odoslaný z mobilného telefónu na twitter či instagram môže prevrátiť naruby život nielen jednotlivcovi, ale aj celej jeho rodine. Presne to sa stane aj Cleverlyovcom, keď sa hlava rodiny George Cleverly, šestdesiatročný uznávaný moderátor, presvedčený liberál a voľnomyšlienkar dopustí veľkého zločinu - na twitteri omylom označí nesprávnym zámenom recepčného v BBC preoperovaného z muža na ženu. Spustí sa mediálny lynč, lavína urážok a klamstiev, ktorú zastaví jedine oslobodenie sa od sociálnych sietí.
Obsahuje profesijné údaje o autorovi a prekladateľovi na záložke prebalu
Keywords: írska literatúra; spoločenské romány; satirické romány; sociálne médiá; írske romány (anglicky); Irish fiction (English)