Šepot v podzemí : 3. - Aaronovitch, Ben anglický autor 22. februára 1964 (Slovart, spol. s r.o, 2023)
Na nástupišti v stanici metra Baker Street sa nájde mŕtvy muž a inšpektorka Stephanopoulosová pre istotu zobudí Petra Granta, príslušníka dvojčlenného oddelenia magických zločinov, nazývaného aj Pavilón. Vysvitne, že obeť je americký študent, ktorého niekto bodol kameninovým črepom. A aby to nebolo také jednoduché, je to syn amerického senátora a Peter z vražednej zbrane naozaj vycíti mágiu. Preto sa pustí do pátrania v londýnskom podzemí a spolu s odborníkom z dopravnej polície seržantom Kumarom v chodbách a kanáloch pod metropolou objavia tajný svet.