Červená kráľovná 1/3 - Gregoryová, Philippa anglická autorka 9. januára 1954 (Slovart, spol. s r.o, 2023)
Vojna ruží stále trvá. Z Margaréty Beaufortovej, citlivej a odmala prepiato nábožensky založenej siroty, vyrastá sebavedomá mladá žena a jedna z najpozoruhodnejších ženských postáv anglických dejín. Ako trinásťročná privádza na svet svojho jediného potomka Henricha Tudora. A takpovediac od tej chvíle si vehementne za akúkoľvek cenu vrátane intríg, úkladov či sprisahaní nárokuje pre svojho syna kráľovskú korunu. A tomuto úsiliu zasvätí celý svoj život.