Ozvena v kostiach : 7. - Gabaldonová, Diana americká autorka 11. januára 1952 (Zelený Kocúr, 2023)
Siedmy diel uznávanej knižnej ságy od autorky Diany Gabaldonovej, na základe ktorej vznikol seriál spoločnosti Starz. Jamie Fraser, bývalý jakobita a nepresvedčený vzbúrenec, má vo veci Americkej revolúcie istotu v troch oblastiach. Po prvé Američania zvíťazia. Po druhé boj za víťaznú stranu mu nezaručí prežitie a po tretie radšej zomrie, než by sa mal postaviť so zbraňou v ruke zoči-voči svojmu nelegitímnemu synovi, mladému poručíkovi britskej armády. Aj Claire Randallová vie, že Američania zvíťazia, no netuší, za akú cenu. Pokiaľ však bude môcť záležitosti ovplyvniť, postará sa o to, aby spomínanou cenou nebol Jamieho život či šťastie. Medzičasom, v relatívnom bezpečí dvadsiateho storočia, Jamieho a Clairina dcéra Brianna spolu s manželom Rogerom MacKenziem nachádzajú nový domov v starobylom škótskom sídle, kde napriek dvestoročnej časovej priepasti odhaľujú dramatické osudy Brianniných rodičov prostredníctvom Clairiných listov. Z ich zašlých stránok sa dozvedajú o Clairinej láske voči bojovými konfliktami poznačenému Jamiemu Fraserovi, ako aj o ich úteku zo Severnej Karolíny na šíre more, kde sa stretávajú s pirátmi a ocitajú sa uprostred námorných bitiek. Brianna a Roger pritom hľadajú odpovede nielen na Clairin, ale aj na vlastný osud. Pretože budúcnosť rodiny MacKenzieovcov na Vysočine je tajomne, neodvrátiteľne a úzko spätá so životom a smrťou vo vojne sa zmietajúcich amerických kolóniách.