V tmavej chodbe - Duncanová, Lois americká autorka 28. apríla 1934 - 15. júna 2016 (Ikar, 2013)
Keď Kit Gordyová príde na výberovú dievčenskú školu, veľmi rýchlo zistí, že je to tam úplne iné, ako si predstavovala. Blackwood je majestátny starý dom opradený tajomstvom, vypína sa na odľahlom mieste, nie je tu internet a mobilné telefóny nemajú signál. Chabé elektrické svetlo nestačí ani na to, aby z chodby, kde majú študentky izby, vyhnalo zlovestné tiene. Školu vedie záhadná madam Duretová a okrem nej je tam jej syn, staručký profesor a dve pomocníčky. Kit má len tri spolužiačky a čoskoro vysvitne, že všetky dievčatá spája niečo iné ako štúdium. V škole sa čosi deje a Kit sa to vôbec nepáči. Ani to, že na listy písané rukou nedostáva odpovede. Nemôže sa spojiť s matkou a otčimom, ktorí sú na svadobnej ceste po Európe, ani s najlepšou priateľkou Tracy. Najčudnejšie je, že v noci ju mátajú podivné sny a prebúdza sa s boľavými prstami, akoby celú noc hrala na klavíri, čo jej však v skutočnosti vôbec nejde. Aj ostatné dievčatá sa odrazu menia. V Kit dozrieva presvedčenie, že z toho desivého miesta musia stoj čo stoj ujsť. Pritom ešte netuší, že učitelia a študentky nie sú jedinými obyvateľmi Blackwoodu.