Posledná polnoc v Pivonke - Fulmeková, Denisa slovenská autorka 11. mája 1967 (Ikar, 2013)
Denisa Fulmeková rozpráva ucelený príbeh viacerých ľudských osudov formou poviedkového cyklu. Postavy jej prózy stretávame uprostred rozohranej životnej partie v nevábnom sídliskovom podniku, ktorý je nielen spojovacím článkom celej knihy, ale aj miestom, kde sa občas rozuzľujú túžby po osobnom šťastí. Niektoré príbehy sa tu začínajú, iné sa končia a ďalšie cez pohostinstvo s názvom Pivonka prejdú akoby len mimochodom. Fulmeková spojila sedem samostatných poviedok do jednoliateho dynamického rozprávania. V Pivonke stretneme záhadného zvodcu žien, staré bezradné sestry, odvážnu kaderníčku, ženy na materskej, štyridsiatnika spomínajúceho na prvú lásku, lekárku v role milenky či zamilovaného podnikateľa. O polnoci, ale niekedy aj oveľa skôr, prichádza v Pivonke, a najmä v životoch ľudí k zvratom – zvláštnym a často nečakaným. No keď sa nad nimi zamyslíme, môžu sa prihodiť každému z nás... Skvelé príbehy ľudských vášní plné napätia, dramatických situácií, ale i sarkastického humoru.