Štúdia v červenej 1. - Doyle, Arthur Conan škótsky autor 22. mája 1859 - 7. júla 1930; Slaničková, Silvia 1986-; Baudet, Stephanie 1945-; Bellucci, Arianna 1991- (Bratislava Fragment Albatros Media Slovakia, s.r.o., 2023)
Prvý prípad Sherlocka Holmesa!
Prvý prípad Sherlocka Holmesa! „Včera večer bolo v prázdnom londýnskom dome objavené telo, patriace pravdepodobne E. J. Drebberovi. Príčina smrti nejasná. Adresa uvedená v Clevelande, Ohio. Budeme vďační za akékoľvek informácie.“ Keď si polícia nevie dať rady so záhadnou vraždou, o pomoc s vyšetrovaním požiada najlepšieho amatérskeho detektíva. S doktorom Watsonom po boku sa Sherlock Holmes púšťa do odhaľovania cesty za pomstou, ktorej korene siahajú hlbšie, než sa zdá. Vyriešiť tajomné záhady, nájsť ukradnuté poklady a brániť česť kráľovnej a krajiny – to všetko je pre svetoznámeho detektíva Sherlocka Holmesa a jeho verného spoločníka doktora Watsona každodennou prácou. Pre deti upravila Stephanie Baudet.
Keywords: Sherlock Holmes vyšetruje; anglická literatúra; literatúra pre deti; dobrodružné príbehy; kriminálne príbehy; pre čitateľov od 9 rokov