Podpis štyroch 2. - Doyle, Arthur Conan škótsky autor 22. mája 1859 - 7. júla 1930; Slaničková, Silvia 1986-; Baudet, Stephanie 1945-; Bellucci, Arianna 1991- (Bratislava Fragment Albatros Media Slovakia, s.r.o., 2023)
Sherlock Holmes opäť zasahuje! Slávna krimi v úprave pre malých detektívov!
Ďalší prípad Sherlocka Holmesa pre mladých čitateľov! Aj svetoznámy detektív sa občas nudí. Z útlmu Holmesa vytrhne mladá dáma so záhadným odkazom. S Watsonom sa jej rozhodnú pomôcť a všetci traja sa zapletú do desaťročia starého zločinu. Onedlho sa vydajú na nebezpečné výpravy a dobrodružné naháňačky. Podarí sa im vyriešiť dávno zabudnutý prípad zrady? Pre deti upravila Stephanie Baudet.
Keywords: Sherlock Holmes vyšetruje; anglická literatúra; literatúra pre deti; dobrodružné príbehy; kriminálne príbehy; pre čitateľov od 9 rokov