Toter Mann - Edwardson, Åke švédsky autor 10. marca 1953 (Ullstein Taschenbuchvlg, 2012)
Opustené auto v nočnom Göteborgu, výstrely na známeho autora – zdá sa, že nič do seba nezapadá. Inšpektor Erik Winter však vycíti, že ho sleduje mocný nepriateľ. Sú tieto incidenty návnadou, ktorá ho má prilákať na konkrétnu stopu? Alebo dômyselná diverzná taktika? Winter sa dostáva stále hlbšie do zložitej siete lží a intríg, ktoré ho zavedú ďaleko do minulosti. Potom dôjde k vražde a Winter musí začať odznova.