Malí, väčší, ešte väčší - Bodnárová, Jana slovenská autorka 21. júna 1950 (Agentúra K, 2000)
Knižku tvoria drobučké prozaické príbehy, v ktorých figurujú najmenšie veci, ako snehová vločka, potom zvieratá, ktoré majú ľudské vlastnosti, ale aj deti. Niektoré pasáže sú poetickejšie, príbehy o deťoch sú viac dejové. autorka chcela nenápadnou formou viesť deti, aby si všímali krásy prírody, aby mali súcit so zvieratkami.