Ostrov Hitra - Bjork, Samuel nórsky autor krimi 12. mája 1969 (Ikar, a.s, 2024)
Na ostrove Hitra pri pobreží Nórska zmizne osemročný chlapec. O tri roky neskôr sa sem vracia aj vyšetrovateľka vrážd Mia Krügerová, ktorá si tu chcela siahnuť na život. Miestne dievča ju úpenlivo prosí o pomoc pri hľadaní nezvestného chlapca, a hoci Mia už viac nie je policajtkou, nedokáže dievča odmietnuť vzhľadom na dávne udalosti a pustí sa do pátrania. Osloskú vyšetrovaciu jednotku Holgera Muncha síce rozpustili, no keď na ostrove nájdu zavraždené šestnásťročné dievča a pri jeho bezvládnom tele chlapcovo meno napísané krvou, privolajú ho k prípadu a poveria ho jeho vedením. Spolu s Miou sa pustia do vyšetrovania zločinu, oveľa komplikovanejšieho, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať.