Hry o dedičstvo : 1. - Barnesová, Jennifer Lynn americká autorka pre mládež 19. októbra 1984 (YOLI, 2023)
Avery Grambsová verí v lepšiu budúcnosť – stačí, ak prežije strednú školu, získa štipendium a vypadne niekam ďaleko. Tieto plány však neruší nečakaná udalosť. Tobias Hawthorne jej po smrti odkáže takmer celý svoj majetok. Avery netuší, prečo to urobil, a kto Tobias Hawthorne vlastne je. Ak chce získať, čo jej patrí, musí sa presťahovať do rozľahlého a tajuplného sídla Hawthornovcov. V sídle však stále býva rodina, ktorú Tobias vydedil. Do nej patria i jeho štyria vnuci – nebezpeční, príťažliví a nadaní mladíci, ktorí vyrastali s vedomím, že jedného dňa zdedia miliardy. Právoplatný dedič Grayson Hawthorne považuje Avery za podvodníčku a jeho brat Jameson ju vníma ako rébus, ktorý treba rozlúštiť. Avery uviazne vo svete bohatstva a privilégií, kde nebezpečenstvo striehne za každým rohom. Je to hra, v ktorej musí zvíťaziť, aby prežila.