Pieseň cyperskej lásky - Janská, Karina slovenská autorka (Ivanka pri Dunaji Bestseller, 2022)
Autorka Karina Janská kedysi vnímala Cyprus ako väčšina turistov; azúrové more, piesočnaté pláže, antické zrúcaniny, malebné dedinky a pohostinní obyvatelia. Cyprus, rodisko Afrodity, bohyne lásky...
Avšak po tom, čo ju trafil Amorov šíp a ostrov sa stal jej domovom, spoznala nielen tradície a históriu ostrova, ale prenikla aj tam, kam oko turistov nedovidí. Napokon v zabudnutých denníkoch objavila šokujúcu spleť ľudských osudov priamo v manželovej rodine...
Román Pieseň cyperskej lásky je príbehom Karininej rodiny. Príbehom, ktorý ukazuje, ako sa život môže z jedného dňa na druhý zmeniť. Sofia bezstarostne vyrastá na horúcom cyperskom vidieku uprostred vôní byliniek, cvrlikania cikád či spania pod nočnou oblohou. Dokonca sa môže vydať za muža, ktorého si sama vyberie - nie za toho, ktorého jej určí rodina, ako býva zvykom. Vydáva sa z lásky a jej život nemôže byť krajší. Jedného dňa však z večera do rána na ostrov vstúpi turecká armáda a rozpúta sa vojna. Rodina je nútená opustiť svoj domov, budúcnosť, vzdať sa všetkého, čo má.
Uvidí vôbec Sofia ešte niekedy miesto, kde vyrastala? Vráti sa domov Andreas, ktorý vo vojne bez stopy zmizol? A bude vlastne nejaký domov ešte existovať?
Magický príbeh lásky a nádeje, ktorý vás pohltí a nepustí do konca možno i preto, že je... skutočný.
Keywords: slovenská literatúra; spoločenské romány; rodinná sága; príbehy o láske; rodinné vzťahy; skutočný príbeh; súčasná slovenská autorka; Cyprus