Ockova dcérenka - kolektív autorov; Higgins-Clarková, Mary americká autorka írskeho pôvodu, autorka detektívnych románov 24. decembra 1927 - 31. januára 2020; Brooksová, Geraldine austrálska autorka 14. septembra 1955; Crais, Robert americký autor 20. júna 1953 (Najlepšie svetové čítanie, 2004)
1. Posledný detektív - Robert Crais: Elvis Cole, veterán z Vietnamu, pracuje ako súkromný vyšetrovateľ. Ani dokonalý výcvik v elitnej jednotke ho však nepripravil na situáciu, v ktorej musí pátrať po únoscovi syna svojej priateľky. Malý Ben zmizol v čase, keď ho mal Elvis na starosti, a jedinou vodiacou stopou je telefonát, podľa ktorého je únos vyrovnávaním účtov z minulosti. 2. Čas návratu - Patricia Gaffney: Anna Catalanová žije roky v presvedčení, že teta Rose kedysi zradila jej dôveru. Keď sa však nechá prehovoriť, aby Rose pomohla s vedením rodinnej reštaurácie, začína sa jej minulosť črtať v novom svetle. A nielen minulosť. Spozná totiž Masona Winograda - muža, kvôli ktorému je ochotná prehodnotiť svoju predstavu o budúcnosti. 3. Rok zázrakov - Geraldine Brooks: Keď na jar roku 1666 vypukne v malej dedinke severne od Londýna mor, dedinčania sa rozhodnú dobrovoľne izolovať od sveta, aby zabránili ďalšiemu šíreniu nákazy. Vyčíňaniu zhubnej choroby vo vlastných radoch však nezabránia. Z pohľadu Anny Frithovej, mladej vdovy a matky dvoch detí, však bolestný rok neprináša len skazu, ale i nový začiatok. 4. Ockova dcérenka - Mary Higgins Clark: Novinárka Ellie Cavanaughová žije v tieni tragickej udalosti - ako sedemročná objavila telo svojej zavraždenej sestry Andrey a pocit viny ju prenasleduje dodnes. Keď majú po rokoch prepustiť z väzenia Andreinho vraha a jeho vplyvná rodina sa pokúša o očistu jeho mena, Ellie dostáva šancu zistiť pravdu a vyrovnať sa s minulosťou - ak svoje pátranie prežije.