Mág. 2. - Scott, Michael (Ikar, 2009)
Po tom, ako sa Nicholasovi, Sophie, Joshovi a Scatty podarí uniknúť z Ojai, dostanú sa do Paríža, Flamelovho rodného mesta. Tento návrat domov však vôbec nie je príjemný. Perenelle je ešte stále uväznená v Alcatraze a Paríž sa hemží nepriateľmi. Niccolo Machiavelli, známy mysliteľ a zberateľ umenia, ktorý sa tiež stal nesmrteľným, pracuje pre Temných Starších. Je im v pätách a Nicholasovi a Perenelle sa zatiaľ kráti čas. Každý deň, ktorý strávia bez Knihy mága Abraháma, zostarnú o celý rok ľ ich magická sila slabne a ich telá takisto.