Červený vírus a kučeravý Sebastián - Auxtová, Ivana (Perfekt, a.s, 2016)
Desaťročný Sebastián sa s mamou presťahuje do neznámeho mestečka Pomykovo. Zisťuje, že nič sa nedeje náhodne. Život v Pomykove je napínavé reálne aj virtuálne dobrodružstvo. Malí usmievaví roboti Maluroti, veľký ryšavý Filip a bystrý Oliver patria do neobyčajného sveta mesta a školy na Červenom kopci. Jedného dňa sa všetci nakazia akýmsi počítačovým vírusom a nič už nie je ako predtým. Dá sa s tým niečo robiť? Dá sa to vyliečiť? Čo je to za vírus, odkiaľ sa vzal a prečo?