Rozprávky z trávy - Havelková, Silvia slovenská autorka 28. októbra 1974 (IKAR, a. s., 2013)
Počuli ste, že existujú aj svietiace dážďovky, samotárske včely či motýle bez krídel? Viete, prečo majú fuzáče dlhé tykadlá a ucholaky klieštiky? Čím sa živia húsenice motýľa babôčky a prečo sa mravce starajú o vošky? O týchto zaujímavostiach, ale i o všeličom inom sa dočítate v tejto knižke. Vtipné príbehy pobavia a poučia nielen deti, veľa nového sa z nich dozvedia aj rodičia či starí rodičia.