Byť dráčikom je úžasné! - Gibey, Peter (Vydavateľstvo Matice slovenskej, 2007)
Na kraji lúky plnej kvetov, hneď pri bielej skale stojí domček. Je taký peknučký a čistučký, že každý, kto ide okolo, zaraz by v ňom chcel bývať. Prednú časť má postavenú z dreva, zadná je skrytá v skale ako jaskynka. Presne tak, ako to majú radi draci. Lebo je to dračí domček a býva tam celá dračia rodinka.. Otec je veľký a strašný drak. Mama zase starostlivá dračica. Spolu si tam opatrujú synčeka, ten však nie je obyčajný dráčik. Je známy tým, že v každej voľnej chvíľke háčkuje.. V originálnej rozprávke plnej nečakaných zvratov sa odvíja humorná sága dračej rodiny. Jediný syn svojich dračích rodičov dráčik Háčik, ktorý oveľa radšej háčkuje krásne dečky, než bojuje alebo unáša princezné, sa vyberie do sveta, kde zažije nebezpečné, ale aj humorné situácie, aby sa napokon vrátil domov, nie však sám... O niekoľko rokov sa jeho syn Spáčik, ktorý zase radšej spí než chrlí oheň, rozhodne vykonať tiež nejaký hrdinský skutok ako kedysi jeho otec...