1. Struny času - L'Engle, Madeleine; Šajgalíková, Helena (SLOVART, spol. s r. o. Bratislava, 2018)
Madeleine L'Engle stvorila sériou Struny času klasiku detskej sci-fi literatúry, ktorá ovplyvnila tvorbu spisovateľov posledných päťdesiatich rokov.
Meg Murryová je obyčajná tínedžerka s nízkym sebavedomím a túžbou zapadnúť. Je dcérou svetoznámeho fyzika a je rovnako inteligentná a talentovaná ako jej mladší brat Charles Wallace. Všetko sa pokazí, keď ich otec zmizne za záhadných okolností, čo jej matke zlomí srdce. Zdrvenú Meg a jej kamaráta Calvina predstaví jej brat trom záhadným nebeským bytostiam, ktoré pricestovali na Zem, aby zachránili pána Murryho. Spoločne sa vydávajú na neuveriteľnú dobrodružnú cestu naprieč časom i priestorom, objavujú svety za hranicami našej fantázie, kde musia čeliť mocnému zlu. Meg sa môže domov vrátiť až po tom, čo porazí temnotu vo vlastnom srdci a objaví silu na boj s temnotou, ktorá postupne zahaľuje celý vesmír.
Rovnomenný film prichádza do kín 12. apríla 2018 s hviezdnym obsadením!
Keywords: Struny času; americká literatúra; literatúra pre deti; sci - fi; fantastické príbehy; sfilmovaný príbeh; pre čitateľov od 10 rokov