Vzdušné zámky - Wilsonová, Jacqueline britská autorka 17. decembra 1945 (Slovart s.r.o, 2014)
Knihy Jacqueline Wilsonovej poznajú desaťtisíce dievčat na celom svete. Mnohým z nich sa stali oporou v detstve a útočiskom v chaose dospievania. Wilsonová čerpá príbehy v skutočnom živote, umne a pútavo ich prepisuje do svojich kníh a bez akýchkoľvek náznakov mentorovania ukazuje návody a riešenia v ťažkých životných situáciách. Nenútene tak dáva mladým čitateľkám nádej a usmerňuje ich. Darí sa jej to vďaka tomu, že je brilantnou rozprávačkou, čo dokazuje aj v novej knihe Vzdušné zámky. Hettina mama sa o svoje dieťa nedokáže postarať, a tak ju hneď po narodení necháva v sirotinci. Prvé roky života prežije Hetty u pestúnov na čarovnom vidieku, kde si žije vo svojom vysnívanom svete, no keď je dosť veľká na školu, musí sa do sirotinca vrátiť. Pestúnska rodina a najmä brat Adam jej veľmi chýba a navyše sa musí vyrovnať s príšernou uniformou, nevábnym jedlom i s nedostatkom priateľov. Konečne však má možnosť pátrať po vlastnej mame. Podarí sa jej ju nájsť?