Vodonoh - Manga, David slovenský autor 1978 (Bratislava Ikar, a.s., 2023)
Čo sa môže prihodiť na splave pár kilometrov za Bratislavou, keď sa udalosti vymknú z rúk?
Na jeseň roku 2022 sa skupina nadšencov vyberie na spoločnú výpravu do vnútrozemskej delty Dunaja. Vodácky výlet naplánovaný do posledného detailu, stabilné počasie, miestny sprievodca. Nádherná krajina lužných lesov plná života. Výnimočne teplý október. Čo by sa mohlo pokaziť? Spočiatku sa zdá, že všetko ide podľa plánu. Zdanlivo prívetivá príroda však skrýva desivé tajomstvo. Neočakávané udalosti rysujú novú trajektóriu cesty a postupne skladajú hrozivú mozaiku násilia, okultizmu a drogami spôsobeného šialenstva. Z pokojného výletu sa v okamihu stáva zúfalý boj o prežitie.
Keywords: slovenská literatúra; dobrodružné romány; okultizmus; triler; súčasný slovenský autor