Dievča z Neapola - Rileyová, Lucinda írska autorka 16. februára 1965 - 11. júna 2021 prvé romány písala pod rodným menom Lucinda Edmondsová; Gáliková, Zuzana (Bratislava Tatran, 2024)
Nič nespieva sladšie ako láska a nič tak nepáli ako zrada.

Rosanna Meniciová je ešte len malé dievčatko, keď sa zoznámi s Robertom Rossinim, mužom, ktorý jej obráti život naruby. Roberto, operný spevák, v nej hneď rozpozná výnimočný spevácky talent a Rosanna sa podujme na náročnú cestu štúdia opery v Miláne, ktorá ju dovedie až na svetové operné pódiá. Záletníckeho Roberta a skromnú Rosannu spája nielen vášeň pre spev, ale aj vzájomná príťažlivosť, ktorá prerastie v osudovú lásku. Netrvá však dlho a čoskoro zistia, že veľká láska neprináša vždy šťastie…

Dievča z Neapola je dynamický, svieži román skúsenej Lucindy Rileyovej z prostredia veľkých operných domov, ku ktorým mala blízko aj autorka – jej starý otec pracoval ako hlavný osvetľovač v Kráľovskej opere v Londýne. Ľudsky vykreslené postavy, prostredie zapadnutých neapolských uličiek a lesk a sláva prestížnych opier na celom svete robia z tejto knihy čitateľskú lahôdku s neuveriteľne silnou atmosférou.
Keywords: írska literatúra; spoločenské romány; príbehy o láske; opera