Elka Pierková volá o pomoc - Meadows, Daisy pseudonym štyroch anglických autoriek Dhamiová, Narinder anglická autorka, 15. novembra 1958 Bentleyová, Sue anglická autorka, 1951 Mongredienová, Sue anglická autorka, 1970 Chapmannová, Lindy; Chapmannová, Lindy; Dhamiová, Narinder anglická autorka 15. novembra 1958; Bentleyová, Sue anglická autorka 1951; Mongredienová, Sue anglická autorka 1970-; Demovičová, Silvia slovenská autorka 1982 (Bratislava Verbarium, s.r.o., 2023)
Vitajte v kúzelnom svete, kde zvieratá dokážu rozprávať a hrať sa – presne ako ľudia!
V Lese priateľstva vládne čulý ruch, každý sa chystá osláviť narodeniny malej kačičky Elky Pierkovej. Poskokovia čarodejnice Grizeldy však oslavu prekazia. Zvieratkám hrozí, že Bahniváli otrávia rieku a ich milovaný domov zničia. Kamarátky Lucka a Mia sa vydajú na cestu, aby Elku, zvieratká a kúzelný les zachránili.
Keywords: Kamarátky kúzelných zvierat; anglická literatúra; literatúra pre deti; príbehy o zvieratkách -- kačka; prvé čítanie; veľké písmená; pre čitateľov od 7 rokov