Arlo, kocúrik z hasičskej stanice - Webbová, Holly anglická autorka pre deti 1976; Demovičová, Silvia, 1982- (Bratislava Verbarium, s.r.o., 2024)
Mama deväťročnej Loly sa stane veliteľkou hasičskej stanice, no pre celú rodinu to znamená sťahovanie do iného mesta. Má to však aj príjemné stránky. Čaká ich nový dom so záhradou, a tak rodičia Lole sľúbia, že si čoskoro adoptujú mačiatko.

Keď o pár dní Lola a jej nový kamarát Damián kráčajú do školy, zbadajú na strome drobné mača. Vystrašené, uzimené a premoknuté do nitky. Okoloidúci si oň robia starosti a privolajú na pomoc hasičov. Nechýba medzi nimi Lolina mama...
Podarí sa im zachrániť zatúlaného kocúrika a nájsť mu nový domov?
Keywords: Zvierací miláčikovia; anglická literatúra; literatúra pre deti; príbehy o zvieratkách; mačky; hasičská stanica; veľké písmená; pre čitateľov od 6 rokov