Rozprávky od Adamka - Nociar, Aloiz; Mydlo, Svetozár slovenský ilustrátor, maliar, grafik a karikaturista 10. júla 1948 - 29. november 2014 (Bratislava SPN - Mladé letá, 2008)
Rozprávky od Adamka prinášajú veľmi originálne príbehy: o nedisciplinovanej motorke, o nachladnutom autobuse, o bagri, ktorý si zlomil zub... všetko témy, ktoré zaujímajú najmä malých chalanov. Prostredníctvom nich spoznajú aj dávnejší svet písacích strojov, ktorý je v ére počítačov už len spomienkou. Príbehy sú nielen originálne, ale aj plné fantázie a humoru.
Keywords: slovenská literatúra; literatúra pre deti; rozprávky - autorské; humorné príbehy; veľké písmená; pre čitateľov od 6 rokov