Mirelka Pátračová rieši prípad Mafinového hlavolamu : 2. - Pankhurstová, Kate anglická autorka (Ikar, a.s. - Stonožka, 2018)
Mirelka Pátračová a jej odvážne kamarátky z detektívnej kancelárie Tri pátračky riešia nový zamotaný prípad. U nich v Mláčkovciach sa práve koná ďalší ročník juniorskej televíznej súťaže Napeč alebo uteč! Do finále postúpi aj vynikajúca pekárka Violeta. Mirelka s Pipou ju nadšene podporujú a tešia sa, ako si pochutia na famóznych koláčikoch. Namiesto toho však musia čeliť úmyselnej koláčovej sabotáži a presvedčiť prísnych porotcov, že spľasnutá torta, spálené mafiny a iné záhadné nehody nie sú iba následkom nervozity finalistov. Rozlúsknu tri detektívne esá, kto chce zmariť súťaž?