Operácia Bronzový chlapec. 7. - Horst, Jorn Lier nórsky autor krimi a bývalý vysoký vyšetrovací dôstojník 27. februára 1970 (Premedia, 2024)
Z riečanského parku náhle zmizne vyše storočná bronzová soška Huga Rodina. Prípadu sa ujíma detektívna kancelária č. 2 a Tiril, Oliver a Osmo sa vydajú po jedinej stope, čo majú: odtlačku topánky známej značky. Záhadná krádež im nedáva pokoja. Kto mohol umelecké dielo ukradnúť? A prečo vlastne?