Rýchle kolesá - Belan, Július slovenský autor 15.6.1987; Hříbal, František 1986- (Bratislava MAMAŠ, 2023)
Niko je dvanásťročný chlapec, ktorý to v triede nemá vôbec jednoduché. To mu však nebráni snívať svoj sen o tom, že raz bude pilotom Formuly 1. Objaví čarovný portál, cez ktorý vstúpi do sveta kráľovnej motošportu. Nasaď si prilbu, chop sa knihy a vyštartuj na najväčšie pretekárske dobrodružstvo tvojho života!
,,Život je ako preteky Formuly 1. Plný zákrut, nebezpečných nástrah, rivalov – vždy však vieš, že niekde tam v diaľke je vytúžený cieľ.“
Kniha obsahuje krátky formulový slovník, zaujímavý kvíz aj formulový dotazník. Na zadnej obálke knihy nájdeš QR kód, načítaj ho a vypeckuj si našu pesničku Rýchle kolesá.
Keywords: slovenská literatúra; literatúra pre deti; príbehy o deťoch; motošport -- Formula 1; veľké písmená; pre čitateľov od 8 rokov