Kamoš obor - Dahl, Roald anglický autor 13. septembra 1916 - 23. novembra 1990 (Enigma, 2021)
Môže malé dievčatko zvíťaziť nad hroznými, ozrutnými obrami - ľudožrútmi, ktorí šíria strach po celej krajine? Máte pravdu - nemôže. Iba ak ... iba ak by jej pomohol dobrý kamarát, rovnako veľký ako oni - Kamoš obor. A nemyslite si, že malá Sophia prežíva v príbehu iba strach a napätie. Kamoš obor je totiž veľmi zábavný spoločník a Sophiu i vás často rozosmeje. No a pretože má rád deti, určite sa stane aj vaším kamarátom. V knihe sa stretnete dokonca aj s anglickou kráľovnou.