Je veľryba veľká ryba? - Cvečková, Alexandra slovenská autorka; Rozinajová, Martina 1984- (Bratislava Triglyf, s.r.o., 2018)
Ilustrovaná kniha pre deti od troch rokov rozpráva deťom príbeh o malej kamarátskej veľrybe Kite, ktorá pláva v oceáne a vďaka stretnutiam s rôznymi zvieratami zisťuje, aký je živočíšny druh. Zároveň sa dozvie, čím sú charakteristické vtáky, ryby a cicavce. Kniha okrem milého príbehu a poznania skrýva v sebe aj jedno prekvapenie pre deti, ktoré podnieti ich hravú kreativitu.
Keywords: slovenská literatúra; literatúra pre deti; príbehy o zvieratkách; pre najmenších čitateľov