Eliška nie je strašidlo - Čechová, Simona slovenská ilustrátorka 1988- (Monokel, 2021)
Keď sa Eliška vybrala z lesa medzi ľudí, netušila, čo tým spôsobí – celé mesto je z nej hore nohami! Podarí sa jej nájsť v neznámom prostredí útočisko a nových priateľov? Eliška nie je strašidlo je príbeh o tom, že doma môžeme byť aj tam, kde na prvý pohľad nepatríme, a že dôležité je druhých spoznať a nie ich súdiť.