Dómkostol a jeho tajné dejiny - Naglik, Hana pseudonym slovenského autora Silvestra Lavríka; Lavrík, Silvester slovenský prozaik 24. januára 1964 (Slniečkovo, 2018)
Košický Dóm svätej Alžbety je najvýchodnejšie položenou gotickou katedrálou. Okrem svojich nesporných architektonických a kultúrnych hodnôt má v sebe aj nesmiernu príťažlivosť a kto doň raz vstúpil, vracia sa tam znova a znova. Krásne ilustrovaná kniha (autora a ilustrátora v jednej osobe), využívajúca kombinovanú techniku akvarelu, perokresby či koláže, ponúka pohľad na osudy tejto výnimočne významnej stavby v podobe zrozumiteľnej jeho najmladším návštevníkom.