Greywaren - Stiefvaterová, Maggie americká autorka pre mládež 18. novembra 1981; Patkolová, Gabriela (Bratislava Slovart, spol. s r.o., 2024)
Finále série zo snového sveta Havraních chlapcov!

Toto je príbeh rodiny Lynchovcov.

Niall a Mór utiekli z vlasti, aby začali odznova, a stratili sa v tom, čo našli. Declan vyrástol ako zodpovedný syn, zodpovedný brat - len aby zistil, že neexistuje spôsob, ako udržať svoju rodinu v bezpečí. Ronan vždy žil na hranici medzi snami a bdením... Ale teraz je toto pomedzie preč a on padá do temnoty. Matthew bol šťastným dieťaťom, najjasnejším lúčom. Ale vzbura je lákavá, pretože to všetko teraz vyzerá ako ilúzia.

Tento svet nebol stvorený pre takú rodinu - rodinu s neobmedzenou silou tvoriť a ničiť. Ak nedokážu zachrániť jeden druhého alebo sami seba, všetci sme odsúdení na zánik.

Vojna medzi snami a realitou sa zintenzívňuje... s Ronanom v jej centre.
Keywords: Snová trilógia; Havraní cyklus; americká literatúra; pre mládež; fantastické príbehy; pre čitateľov od 15 rokov