(Nečakane) príma zábava - Pichonová, Liz britská autorka a ilustrátorka 16. augusta 1963; Kočan, Branislav, 1975- (Bratislava Slovart, spol. s r.o., 2024)
Och, nie! Zdá sa, že Tom bude trčať doma až šesť týždňov. Zlomil si totiž akúsi kostičku v členku, a tak si musí nájsť nový druh zábavy! Kto by bol povedal, že bude nečakane príma? Čmáranie na sadru, návštevy rodiny (s dobrotami, samozrejme), kamarátov a dokonca aj psieho kamoša Kohúta mu pomáhajú pretrpieť nudu. No predsa len je tu ešte JEDNA vec, ktorá by Toma NAOZAJ rozveselila: karamelový donut z novej Donutárne! Snáď každé dieťa ho už ochutnalo, ale jemu stále uniká!
Keywords: Tom Gates; anglická literatúra; literatúra pre deti; príbehy o deťoch; humorné príbehy; pre čitateľov od 9 rokov