Stretnutie tieňov 2. - Schwabová, Victoria Elizabeth americká autorka fantasy 7. júla 1987; Weinstock, Dominika (Bratislava Slovart, spol. s r.o., 2024)
Pokračovanie magického príbehu o štyroch Londýnoch od jednej z najpredávanejších fantasy autoriek súčasnosti!
Odkedy sa Kellovi dostal do rúk záhadný čierny kameň, uplynuli už štyri mesiace. Štyri mesiace, čo mu skrížila cestu zlodejka Delilah Bardová. Štyri mesiace, čo zranili princa Rhya, čo padli nebezpeční Daneovci z Bieleho Londýna a štyri mesiace, čo sa kameň prepadol spolu s umierajúcim Hollandom cez trhlinu do Čierneho Londýna.
Kella v noci kvária znepokojujúce sny o hrozivých magických udalostiach, no cez deň neustále myslí na Lilu, ktorá zmizla z prístavu tak, ako to vždy chcela. V Červenom Londýne medzitým pripravujú turnaj Essen Tasch - Elementové hry - medzinárodnú súťaž pre mágov, ktorá má udržať zdravé vzťahy medzi susediacimi krajinami. V rovnakom čase sa k prístavu blíži korzárska loď privážajúca starých priateľov.
Zatiaľ čo v Červenom Londýne vládne pompéznosť a vzrušenie z hier, iný Londýn ožíva. Ako tieň, ktorý v noci zmizne, aby sa ráno opäť objavil. Rovnováha mágie je však stále v ohrození, a aby jedno mesto rozkvitlo, iný Londýn musí padnúť.
Keywords: Odtiene mágie; americká literatúra; fantastické romány; pre mládež; pre čitateľov od 18 rokov