Zaklínanie svetla - Schwabová, Victoria Elizabeth americká autorka fantasy 7. júla 1987 (Slovart, spol. s r.o, 2024)
Ríšu Mareshovcov zachvátila temnota a kedysi krehká rovnováha moci medzi štyrmi Londýnmi sa dostala do bodu zlomu. Kell, ktorého doteraz považovali za posledného žijúceho Antariho, sa pod tlakom posledných udalostí nevie rozhodnúť, komu má ostať verný. Lila Bardová, kedysi bežná – ale rozhodne nie obyčajná – zlodejka, v novom svete prežila a úspešne zvládla aj sériu náročných magických skúšok. Teraz sa však musí mágiu naučiť ovládať, skôr než ju zabije. Na scénu sa vracia dávny nepriateľ a plánuje si podmaniť mesto, zatiaľ čo padlý hrdina sa usiluje zachrániť rozpadajúce sa kráľovstvo. Medzičasom Alucard Emery, nevyspytateľný kapitán Nočnej veže, zhromaždí svoju posádku a snaží sa s časom opreteky získať nemožné.