Rod plameňov a tieňa : 1/3 - Maasová, Sarah J. americká autorka 5. marca 1986 (Slovart, spol. s r.o, 2022)
Bryce Quinlanová nečakala, že niekedy uvidí iný svet než Midgard, ale teraz, keď je v ňom, túži len po jednom: vrátiť sa domov. Všetko, čo miluje, je na Midgarde - jej rodina, priatelia, druh. Odkázaná sama na seba v cudzom svete bude potrebovať všetky svoje schopnosti, aby sa jej z neho podarilo dostať. A to nie je vôbec jednoduché, keď netuší, komu môže dôverovať.