Základy sociálni pedagogiky - Kraus, Blahoslav (Portál,s.r.o, 2008)
Publikácia podáva komplexný pohľad na históriu i súčasnosť sociálnej pedagogiky u nás iv zahraničí. Zoznamuje s jej metodickými východiskami a charakterizuje ju ako vedná disciplína i ako frekventovaný študijný odbor. Ďalej sa venuje problematike sociálneho prostredia, škole a výchovným inštitúciám z pohľadu sociálnej pedagogiky, sociálnopedagogickej komunikácii, aktuálnym možnostiam odboru pri pomoci v najrôznejších životných situáciách, otázkam multikultúrneho spolužitia a celej šírke sociálnovýchovného pôsobenia v teréne. Kniha zaujme študentov SPŠ i záujemcov o štúdium sociálne zameraných odborov na VŠ, sociálnych pracovníkov a ďalších záujemcov z pomáhajúcich profesií.