Obloha na jeseň 3. - Hunterová, Denise americká autorka 2. decembra 1968; Hlatká, Jana (Jezersko i527.net s.r.o., 2023)
Čeliť minulosti je jednoduchšie, ak jej nemusíš čeliť sám.
Keď sa v hostinci, ktorý vedie Grace so svojimi súrodencami, objaví tajomný cudzinec, okamžite sa jej zapáči. Má však starostí až nad hlavu: pomáha viesť bluebellský hostinec, rozbieha vlastnú požičovňu športových potrieb Blue Ridge Outfitters a navyše sa musí vyrovnať s traumou z detstva, hoci si myslela, že už je dávno za ňou.
Špeciálneho agenta Wyatta Jenningsa postrelia pri výkone služby a zranenie v ňom prebudí nepríjemné spomienky. Keď mu šéf nariadi povinné voľno, odíde do Bluebellu v Severnej Karolíne, aby sa porátal s udalosťou z detstva, ktorá navždy zmenila jeho život.
Grace potrebuje získať viac skúseností pre svoju predajňu a požičovňu športových potrieb, preto sa ponúkne Wyattovi, že ho bude sprevádzať na túrach po okolitých horách. Wyatt sa jej postupne začne otvárať a uvedomí si, že ho priťahuje Gracin životný postoj a zmysel pre humor.
Niet pochýb, že tí dvaja si vybudovali zvláštne puto. Wyattovo tajomstvo však môže buď úplne zničiť Gracin život, alebo im obom priniesť uzdravenie.
Keywords: Hostinec Bluebell; americká literatúra; romány spoločenské; dobrodružné romány; príbehy o láske; romance