Hladná vydrička - Belšán, Michal český autor; Slánská, Zuzana; Lalíková, Katarína (Bratislava Albatros Media Slovakia s.r.o. Fragment, 2021)
Krásny príbeh z našej prírody o ľuďoch s dobrým srdcom, ktorí pomáhajú zachraňovať zvieratká.
Tretiaci zo zlatomoraveckej základnej školy vyrazili do školy v prírode v Hriňovej. Každý deň tu zažívajú malé dobrodružstvá a veľa sa toho naučia. Nikto z nich by však nečakal, že zohrajú dôležitú úlohu pri záchrane života. Na jednom z výletov nájdu deti pri rieke zoslabnuté vydrie mláďa. Kam sa podela jeho mama? Prečo ho nechala opustené? Deti aj učiteľky by sa o vydríča rady postarali, ako však správne postupovať? Je čas zavolať na pomoc zvieracích záchranárov!
Keywords: Zvierací záchranári; česká literatúra; literatúra pre deti; príbehy o zvieratkách; vydra riečna; pre čitateľov od 7 rokov