Boj o labyrint 4. - Riordan, Rick americký autor 5. júna 1964; Liptáková, Ema (Bratislava Albatros Media Slovakia, s.r.o. Fragment, 2024)
Pokračovanie brilantnej dobrodružnej série inšpirovanej gréckou mytológiou.
CHLAPEC - POLOBOH - HRDINA To posledné, o čo by Percy stál, je malér v škole, do ktorej ešte ani nenastúpil. Lenže na úvodnej exkurzii víta nováčikov čudesný tím roztlieskavačiek, ktoré polokrvným rozhodne nedrukujú! S Percyho blížiacimi sa pätnástymi narodeninami sa svet okolo neho stáva čoraz nebezpečnejším, a tak sa náš hrdina a jeho priatelia vydávajú na štvrtú letnú výpravu, tentoraz do prastarého Daidalovho labyrintu. V dômyselnom podzemnom bludisku na nich čakajú krvilačné obludy aj starí nepriatelia, prekvapenia, hádanky a, samozrejme, boje na život a na smrť. Schyľuje sa k neľútostnej vojne medzi olympskými bohmi a temnými silami vládcu Titanov...
ŠTVRTÁ ČASŤ SVETOVO ÚSPEŠNEJ FANTASY SÉRIE.
Keywords: Percy Jackson; americká literatúra; literatúra pre deti; fantastické príbehy; dobrodružné príbehy; pre čitateľov od 11 rokov