Řecká dramata - Aischylos antický dramatik; Sofoklés; Euripides; Šrámek, Vladimír; Stiebitz, Ferdinand; Sobotka, M.; Sklenář, Zdeněk (Praha Mladá fronta, 1976)
Sborník přináší dramata tří nejslavnějších tvůrců klasických řeckých tragédií. Je doplněn studií o jednotlivých autorech a jejich díle s nástinem života starých Řeků, pojednávajícím o státním uspořádání, filozofii, vědě a umění.
Keywords: Oresteia; Agamemnón; Obeť za mŕtveho; Kráľ Oidipus; Antigóna; Médea; grécka literatúra -- antická; dráma