Dcéry vetra - McKinleyová, Tamara austrálska autorka žijúca v Anglicku 25. februára 1948 (Slovenský spisovateľ, a. s., 2020)
Svetoznáma britská spisovateľka Tamara McKinley je autorkou mnohých rodinných ság odohrávajúcich sa v jej rodnej Austrálii. Jednou z nich je i román Dcéry vetra - pútavý príbeh z austrálskeho vnútrozemia, kde sa v pestrom kaleidoskope majstrovsky vykreslených postáv prelína dnešok s včerajškom a rozuzlenie prekvapí aj toho najnáročnejšieho milovníka záhad. Vzťah mladej veterinárky Claire s rodičmi a sestrou Aliciou nebol nikdy jednoduchý. Keď ju však jej charizmatická prateta Aurelia súrne zavolá zo Sydney domov na dobytkársku farmu, Claire tuší, že ide o veľa. A naozaj. Ak by jej rodina naďalej skrývala hriechy minulosti, mohlo by ju to celkom zničiť. A tak sa jej matka Ellie musí vrátiť k boľavým spomienkam a dcéram prezradiť, ako vo svojich štrnástich rokoch za dramatických okolností stretla dvojčatá Joea a Charlieho, ktoré jej zasiahli do života ako nikto pred nimi či po nich. Čo také zažil tento trojlístok, že to vrhá dlhé tiene až na ďalšiu generáciu? A prečo odhalenie pravdy rozoštve Elliine dcéry? Bude ich rodina dostatočne silná a vyrovná sa s následkami krívd a duchmi minulosti, aby mohla podľa vzoru nezlomnej Aurelie kráčať ďalej so vztýčenou hlavou?