Nikdy viac sama - McKinleyová, Tamara austrálska autorka žijúca v Anglicku 25. februára 1948 (Slovenský spisovateľ, 2012)
Po rokoch strávených v Anglicku sa Olivia Hamiltonová vracia do rodného mestečka Trinity v Austrálii. Na ceste ju sprevádza blízky priateľ z detstva Giles, ktorý je presvedčený, že Olivia sa takto chce vyrovnať s matkinou nedávnou smrťou a zabudnúť na vojnové útrapy v Londýne. Mladá žena sem však prichádza vypátrať pravdu o pozadí dokumentov, ktoré našla pri usporadúvaní matkinej pozostalosti. Spolieha sa pri tom na pomoc príbuzných a matkiných dávnych priateľov. Ibaže staršia sestra Irene Oliviu nenávidí rovnako ako pred rokmi a matkina dôverná priateľka Jessie už nie je medzi živými. Olivia sa napriek všetkému nevzdáva a pokračuje v pátraní, aj keď netuší, aké prekážky bude musieť ešte prekonať ani kam ju táto cesta napokon zavedie...